Wij zijn momenteel gesloten

Alternatieve Geneeskunde

Alternatieve Geneeskunde

Wij bereiden voor jou homeopathie, spagyrisch complexen, bachbloesems en fytotherapie. Je kan producten telefonisch (011 79 27 08) bestellen of via deze website. Ook staan wij klaar om al je vragen te beantwoorden.

Homeopathie

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze, ontwikkeld in de 18de eeuw door de Duitse arts Hahnemann. Volgens de homeopathie zijn symptomen geen uiting van de ziekte zelf, maar van de strijd die het lichaam tegen de ziekte voert. Homeopaten gaan er vanuit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte. Men noemt dit het gelijksoortigheidsprincipe. 

Een ander principe van de homeopathie is dat men de kracht van een geneesmiddel behoudt en zelfs versterkt door het product te verdunnen en te schudden (dynamisatie). Sterke verdunning doet de schadelijke neveneffecten verdwijnen en voorkomt gewenning. Een homeopathisch geneesmiddel kan tijdelijk de symptomen versterken. U kan bij ons terecht met al uw vragen rond homeopathie en homeopatische bereidingen. Graag geven wij u meer uitleg over de werking van de grondstoffen en de bereidingswijzen.

Verder kunnen wij uiteraard de gevraagde homeopatische producten bereiden. Het gaat hier om granulen, globulen, druppels en tabletten. Deze bereidingen vragen, naast

de aangepaste apparatuur en zuivere grondstoffen, ook een heel goede kennis van de juiste technieken. Homeopathie wordt altijd in de apotheek in een apart labo bereid door ervaren werknemers. De kwaliteit en juistheid van de afgewerkte bereiding is voor ons heel belangrijk.

Spagyriek

Spagyriek is een natuurgeneeswijze die verwijst naar het productieproces dat gekenmerkt wordt door het ‘scheiden’, ‘zuiveren’ en ‘samenvoegen’ van de bestanddelen van een medicinale plant, waardoor een krachtige essence ontstaat. Giftige bestanddelen worden geëlimineerd gedurende de bereiding.

De grondgedachte bij Spagyriek is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. De behandeling zich eerder richt op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht. Spagyriek biedt een holistische benadering voor het welzijn van de mens. Zij richt zich zowel op het lichaam (fysieke component van ons wezen) als de ziel (emotionele component) en de geest (mentaal-spirituele component). 

In ons labo beschikken wij over alle spagyrisch moederessences van Phylak Sachsen®. Volgens een strikt protocol bereiden wij voor u de spagyrisch complexen. Ook zalven en gelen met verwerking van enkelvoudige essences kunnen bereid worden.

Bachbloesems

Bachbloesems richten zich niet op lichamelijke problemen, maar op het emotionele welzijn. Volgens Dr Bach bevatten de bloesemessences de helende energieën van de bloemen waarvan ze gemaakt zijn. Deze energieën zouden energie-blokkades opheffen en energie weer vrij laten stromen. Het doel is om onze geest opnieuw in evenwicht te brengen, waardoor we ons ook fysiek beter zullen voelen.

Wij bereiden voor u samenstellingen van bachbloesems. We geven u uitleg over de verschillende producten en hun werking.

Fytotherapie

Fytotherapie is gebaseerd op de werking van planten. Waar homeopathie werkt met verdunningen, worden hier zuivere plantenextracten gebruikt.

Het grote voordeel van fytotherapie ten opzichte van de klassieke geneeskunde is de bijzonder kleine kans op nevenwerkingen of verslavingen. Ook kunnen de meeste planten gecombineerd worden met andere medicatie. Maar let op: Dit is niet altijd zo! Wanneer u een product vraagt op plantenbasis, is het belangrijk dat wij weten welke medicatie u nog neemt. Ook heeft een dergelijk product meer tijd nodig alvorens het begint te werken. Bij sommige aandoeningen is het nodig dat u een geneesmiddel inneemt met een snellere werking, bijvoorbeeld bij een ernstige infectie. In zo’n geval zullen wij u mogelijk een product op plantenbasis afraden.