Wij zijn momenteel geopend

Wachthonorarium

photo-1512069843211-ff3b764416be

Wachthonorarium

In de pers verschenen de laatste maanden verschillende artikels in verband met het wachthonorarium dat wel of niet mag aangerekend worden door een apotheker van wacht. Maar hoe zit het nu precies?
Wie wachtdienst zegt, zegt wachthonorarium… Net als andere zorgverstrekkers mag de apotheker een wachthonorarium aanrekenen voor elke aflevering buiten de normale openingsuren, ook op zon- en feestdagen. Wat zijn de regels?

Haal je buiten de normale openingsuren (vanaf 19 uur ’s avonds tot 8 uur ’s morgens) of op zon- en feestdagen een terugbetaald geneesmiddel dat door een arts voorgeschreven is en door hemzelf of door de apotheker als ‘dringend’ bestempeld wordt, dan bedraagt het wachthonorarium € 5,24. Je hoeft geen bijkomend bedrag te betalen omdat dit honorarium volledig gedekt wordt door de ziekteverzekering.

In alle andere gevallen (niet-dringend voorschrift, geneesmiddelen die niet terugbetaald of op voorschrift zijn, andere producten, …) mag de apotheker wachthonorarium aanrekenen. Dit is dan voor jouw rekening. De apotheker mag dit bedrag zelf bepalen, op voorwaarde dat het ‘redelijk’ is en duidelijk aangegeven staat. Meestal moet je rekenen op ongeveer € 5,50 extra.

Deel dit bericht:

Archieven Nieuwsberichten
Categorieën