top of page
Logo Apotheek Foulon
achtergrondbeeld

HOMEOPATHIE & FYTOTHERAPIE

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze, ontwikkeld in de 18de eeuw door de Duitse arts Hahnemann. Volgens de homeopathie zijn symptomen geen uiting van de ziekte zelf, maar van de strijd die het lichaam tegen de ziekte voert. Homeopaten gaan er vanuit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte. Men noemt dit het gelijksoortigheidsprincipe.

Gember, bloemen en capsules

 

Een ander principe van de homeopathie is dat men de kracht van een geneesmiddel behoudt en zelfs versterkt door het product te verdunnen en te schudden (dynamisatie). Sterke verdunning doet de schadelijke neveneffecten verdwijnen en voorkomt gewenning. Een homeopathisch geneesmiddel kan tijdelijk de symptomen versterken. U kan bij ons terecht met al uw vragen rond homeopathie en homeopatische bereidingen. Graag geven wij u meer uitleg over de werking van de grondstoffen en de bereidingswijzen.

 

Verder kunnen wij uiteraard de gevraagde homeopatische producten bereiden. Het gaat hier om granulen, globulen, druppels en tabletten. Deze bereidingen vragen, naast

de aangepaste apparatuur en zuivere grondstoffen, ook een heel goede kennis van de juiste technieken.

 

Homeopathie wordt altijd in de apotheek in een apart labo bereid door ervaren werknemers. De kwaliteit en juistheid van de afgewerkte bereiding is voor ons heel belangrijk.

HOMEOPATHIE

Wij bereiden voor jou homeopathie, bachbloesems en fytotherapie. Je kan producten telefonisch bestellen (011 79 27 08) of via deze website. Ook staan wij klaar om al je vragen te beantwoorden.

BACHBLOESEMS

Bachbloesems richten zich niet op lichamelijke problemen, maar op het emotionele welzijn. Volgens Dr Bach bevatten de bloesemessences de helende energieën van de bloemen waarvan ze gemaakt zijn. Deze energieën zouden energie-blokkades opheffen en energie weer vrij laten stromen. Het doel is om onze geest opnieuw in evenwicht te brengen, waardoor we ons ook fysiek beter zullen voelen.

Bloesems

Wij bereiden voor u samenstellingen van bachbloesems. We geven u uitleg over de verschillende producten en hun werking.

FYTOTHERAPIE

Fytotherapie is gebaseerd op de werking van planten. Waar homeopathie werkt met verdunningen, worden hier zuivere plantenextracten gebruikt. 

Het grote voordeel van fytotherapie ten opzichte van de klassieke geneeskunde is de bijzonder kleine kans op nevenwerkingen of verslavingen. Ook kunnen de meeste planten gecombineerd worden met andere medicatie.

Bloemen

 

Maar let op: Dit is niet altijd zo! Wanneer u een product vraagt op plantenbasis, is het belangrijk dat wij weten welke medicatie u nog neemt. Ook heeft een dergelijk product meer tijd nodig alvorens het begint te werken. Bij sommige aandoeningen is het nodig dat u een geneesmiddel inneemt met een snellere werking, bijvoorbeeld bij een ernstige infectie. In zo’n geval zullen wij u mogelijk een product op plantenbasis afraden.

Scheidingslijn
Scheidingslijn
bottom of page