top of page
Logo Apotheek Foulon
achtergrondbeeld

NIEUWS

  • Foto van schrijverLise Pittevils

Geneesmiddelen, ook voor je hond?


Het antwoord is een duidelijke NEE !

Bepaalde voedingsmiddelen die voor ons in de juiste hoeveelheid geen kwaad kunnen (bv. chocolade) zijn heel slecht voor honden.

Zo is het met humane medicatie net hetzelfde. Waar wij bij een banaal pijntje paracetamol als eerste keuze pijnstiller innemen, blijkt dit voor honden helemaal niet goed te zijn voor hun organisme. Hun lever is er niet op voorzien om bepaalde stoffen op te nemen. Het blijkt zelfs erg giftig en afhankelijk van de dosering zelfs dodelijk voor onze trouwe viervoeter. Om ernstige bijwerkingen te vermijden, laat je beter ook aspirine en ibuprofen in de kast. Zelfs bepaalde ontsmettingsmiddelen, waaraan ze kunnen likken na het aanbrengen, kunnen toxisch zijn.

Als algemene regel kunnen we stellen dat je zelfmedicatie best achterwege laat en contact opneemt met de dierenarts. Hij of zij kan je dan vertellen welke medicatie in welke dosering het meest aangewezen is voor jouw hond en z’n kwaal.

Krijg je hond per ongeluk toch iets te pakken uit jouw medicijnkastje ? Let dan zeker op tekenen van medicijnvergiftging zoals krampen, braken, diarree, ademhalingsproblemen, ... Neem zo snel mogelijk contact op met de dierenarts en geef zoveel mogelijk info over het betreffende geneesmiddel. De dierenarts zal zeggen welke actie te odernemen.26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page